00

Menich Sebastian

Jónás Judit

Jónás Judit

02

Jónásné Penner Ágnes

Jónás Károly

Jónás Károly

A Kincskereső Gyerekekért Alapítvány 2004 óta aktívan működő alapítvány, mely azért jött létre, hogy egy nyári tábor keretében támogassa a nagycsaládos, szociálisan rászoruló gyerekeket. Keresztény értékrendet képviselő táborunkban megismertetjük a résztvevőkkel Magyarország kincseit és felfedezzük a természet szépségeit. A nyári táboron kívül kirándulásokat, mókás rendezvényeket is gyakran szervezünk.

A mostani célkitűzése az alapítványunknak, hogy beavassuk a mai fiatalokat az önállósodás, a felelősségtudat és a különböző mai technikai ismeretek rejtelmeibe.

Jónás Judit:

A 2003-as első Kincskereső Gyerektáborba, mint résztvevő jelentkeztem. Azóta az összes nyári táborban részt vettem, kezdetben táborozóként, később csoportvezetőként. 2015-től pedig a táborvezetői feladatokat látom el azzal a céllal, hogy fiatalos lendületet vigyek a tábori életbe.Korábban más hasonló táborban is voltam már szobavezető és ifjúsági vezető. Több éve gyülekezetünk vasárnapi iskolájában az alsó tagozatosok között gyermektanítóként szolgálok. Nagyon élvezem a gyerekekkel való foglalkozásokat, beszélgetéseket. Nagy örömmel tölt el, amikor a gyerekeken látom, hogy az általam elmondottakat ők is igyekeznek megvalósítani a mindennapokban.

Jónásné Penner Ágnes, Jónás Károly:

A 90-es évektől kezdve négy gyermekünkkel minden évszakban „Kincskereső kirándulásokra” mentünk a Mátrába. A gyerekek már hetekkel korábban izgatottan várták ezeket a napokat, az erdő életének részesei lettek, és az utolsó nap reggelén már alig várták, hogy megtalálják az eldugott kincsekhez vezető térkép darabokat, amelyeket összeillesztve elindulhattak a felfedező útjukra. Látva a gyerekek örömét, 2003 nyarán úgy döntöttünk, hogy lehetőséget adunk a gyermekeink barátainak és ismerőseinek is, hogy ők is részt vegyenek ezeken a felfedező kirándulásokon, ahol lelki és fizikai valóságban is meglévő kincsekkel gazdagodhatnak. Az első Kincskereső Táborba közel a mieink mellett 40 gyereket vittünk el egy másik házaspárral együtt a Mátrába. Ezt követően minden évben egyre több és több gyermek csatlakozott a Kincskereső kalandokhoz. A legnépesebb tábort Szoros-patakon tartottuk 66 gyermek és az akkorra már gimnazistává vált gyermekeink részvételével. Idén úgy döntöttünk, itt az idő, hogy a stafétát átadjuk legkisebb gyermekünknek, Juditnak, aki 8 éves korától kezdve minden táborban részt vett és vőlegényének, aki nagy örömmel kapcsolódott be ebbe a programba. Természetesen segítőként mi is tovább táborozunk velük. A mai rohanó, virtuális világban egyre inkább felértékelődnek azok az értékek, amelyeket évről évre igyekeztünk átadni a gyermekeknek, és megmutatni nekik, hogy mindannyian kincsek ebben a világban. Bízunk benne, hogy minél több kincskeresésre vágyó gyermek csatlakozik hozzánk az idei táborban, hogy egy felejthetetlen nyári élménnyel ajándékozhassuk meg őket!

Menich Sebastian:

Kiskorom óta minden évben részt vettem különböző táborokban. 2011-től elértem azt az életkort, hogy táborozó helyett táboroztató lehetek.
Elsőként a SpeakOut angol táborban voltam csapatvezető, majd a következő években az Élet Szava táborokban szobavezetői és csapatvezetői feladatokat láttam el. 2015 óta a gyülekezetünk egyik ifjúsági vezetője vagyok, ahol a tinédzser korosztályt érjük el.
Nagyon szeretek emberekkel foglalkozni. Feladatomnak és kötelességemnek érzem a tőlem fiatalabbak ápolását és elősegítését az életben. Szeretnék jó példa lenni a felnövő generáció előtt.